Animale de companie într-un spațiu interior cu bun gust

Animale de companie într-un spațiu interior cu bun gust

14 Mai Animale de companie într-un spațiu interior cu bun gust

Esteticul este o componentă importantă în topul dorințelor legate de caminul nostru, dar, pentru iubitori, și animalele de companie. Cum procedăm să nu renunțăm la estetică pentru a avea un câine sau o pisică? Sunt lucruri ce trebuie gândite cu grijă și de care ținem cont pentru ca noi și animalul nostru să fim fericiți în același spațiu interior.

În primul rând, este de preferat să folosim pentru pardoseală finisaje ușor de întreținut și cu o rezistență sporită la trafic. Covoarele foarte pufoase în care s-ar putea ascunde cu ușurință părul de animale sau altfel de textile ce se murdăresc repede sau sunt subțiri și nu rezistă la zgârieturi, mai ales atunci când vorbim de corpurile de șezut, nu sunt recomandate. În rest, în funcție de animalul pe care îl avem și în funcție de talia acestuia, ne putem realiza amenajarea interioară după gusturile personale. Desigur, dacă avem un câine de talie mare, iar interiorul nu este prea generos, este de preferat să nu aglomerăm cu mobilier, mai ales dacă acesta nu ne este foarte necesar. Un spațiu sufocant ne-ar putea stresa destul de rău companionul și starea sa de anxietate se va răsfrânge mai devreme sau mai târziu asupra noastră.

În ceea ce privește “mobilierul pentru animale”, nu este imperios necesar să cumpărăm de la petshop orice pătuțuri, perne sau dispozitive de cățărat pentru pisici care să nu aibă nicio legătură cu amenajarea noastră. Este inspirat să găsim soluții creative pentru integrarea recuzitei necesare animalului nostru în proiectul de design. Patul câinelui poate fi format dintr-o singură pernă supradimensionată în ton cu spațiul în care alegem să o plasăm. De asemenea, pentru cei plini de idei și deschidere, o variantă ar fi integrarea pătuțului într-un corp de mobilier fitted, fie că este în dormitor, bucătărie sau vestibul. Trebuie să observăm înainte care este locul în care „prietenului” nostru îi face mai multă plăcere să petreacă timpul și abia apoi să luăm decizia. Bolurile de mâncare (dacă nu le dorim puse la întâmplare prin bucătărie sau altă încăpere) atunci le putem integra chiar într-unul din sertarele mai jos poziționate. Mai ales dacă avem un câine de talie mare – acest truc este ideal, deoarce dacă plasăm bolul de mâncare pe jos, în timp, câinele va dezvolta probleme cu coloana vertebrală.

Expunerea fotografiilor cu animalul nostru, coșuri de depoziatare pentru jucării, lesă și altele necesare cât și obiecte dragi care ne aduc aminte de el, cum ar fi medalia câștigată la un concurs pot fi integrate într-o amenajare și ne-ar ajuta zilnic să ne amintim cât de mult ne apreciem companionul.

Pentru iubitorii de pisici există, de asemenea, soluții customizate pentru integrarea acestora în spațiu. După cum bine știm, pisicilor le place să se cațere pe tot felul de obiecte. Am putea realiza pe un perete câteva rafturi asimetrice, fără a expune însă nimic pe ele pentru ca pisicuța noastră să se poată urca nestingherită. Pentru un efect vizual mai puternic putem realiza o pictură murală sau expune fotografii. Pentru ascuțirea gheruțelor am putea folosi chiar un trunchi de copac pe care am putea agăța și jucării sau de ce nu, îl putem picta într-o altă culoare.

Este important să ținem cont de animalul nostru atunci când hotărâm să ne amenajăm un spațiu interior pentru că liniștea și fericirea noastră vor fi puternic legate de fericirea companionului nostru.