Bucătărie în stil colonial

Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial Bucătărie în stil colonial

Clienții noștri, doi tineri îndrăgostiți de călătorii, si-au dorit să regăsească acasă câte puțin din locurile dragi vizitate de-a lungul timpului. Am creionat o amenajare în stil colonial iar bucătăriei i-am imprimat din aerul boem și nostalgic al Portugaliei.

Spațiul inițial era un open space destinat atât livingului cât și bucătăriei. Pentru că proprietarilor le place să gătească, se impunea delimitarea celor două funcțiuni. Din rațiuni de spațiu, am ales o ușă dublă de sticlă ce glisează în pereții bucătăriei. Soluția implementată a fost din sticlă transparentă pentru a lăsa lumina să treacă cu ușurință în living și pentru crearea senzației de fluiditate.

În urma recompartimentării au rezultat pentru bucătărie 7mp, un spațiu nu foarte generos. Frontul de lucru și corpurile suspendate, alături de electrocasnice (frigider, mașina de spălat vase, plita și cuptorul – ultimele trei incorporate) au fost amplasate pe latura lungă a bucătăriei, oponentă ușilor glisante. Pentru un plus de luminozitate și prospețime și pentru a amplifica vizual interiorul, am optat pentru mobilier fitted alb și lemn natur cu accente galbene. Nota retro a amenajării respiră și din profilele cu care au fost accesorizate ușile și sertarele. Un plus de eleganță este adus prin realizarea mânerelor din fier forjat în linii sinuoase.

Blatul de lucru, din lemn natur, face o trecere lină între corpurile de mobilier și plăcile ceramice folosite la finisajul peretelui. Pătratele de 10X10cm aduc culoare și greutate bucătăriei și amintesc de aerul specific portughez. Mici, în culori tari, ilustrând animale, flori sau modele geometrice – plăcuțele ceramice sunt dispuse pe lungimea frontului de lucru și în zona mesei, unde numărul lor se diminuează substanțial, evaporându-se parcă în textura decorativă a pereteților.

Masa este în linii simple, de patru persoane, cu posibilitatea de extindere. Corpurile de șezut sunt două scaune din lemn cu spătar, de culoare galbenă – pentru tonicitate și cu referire la soarele dogoritor al Portugaliei – și o băncuță din lemn, de tip colțar. Aceasta va fi accesorizată cu perne în modele exotice, în spiritul amenajării. În zona de lângă fereastră am propus un scaun tip balansoar din plastic, model Eames, culoare galbenă, pentru a echilibra cromatic interiorul. În dreptul acestuia am realizat o tablă de scris ce poate fi utilizată pentru marcarea listei de cumpărături, sau mesaje simpatice.

Deasupra mesei și în nișa creată în proximitatea geamului bucătăriei și aragaz, am propus răftulețe de lemn pentru condimente, cărți de bucate sau obiecte decorative.
Finisajul pardoselei a fost realizat din plăci ceramice de mari dimensiuni într-o nuanță închisă de maron în ape, aleasă din rațiuni practice și estetice.

Deoarece proprietarilor le plac florile, în dreptul ferestrei am amplasat ghivece masive din piatră.
Întreaga amenajare rezultată, îmbie la seninătate și bună dispoziție și le creează proprietarilor nostalgia verilor pe tărâmuri portugheze.

Categorie
Design Interior Rezidențial