Bucătărie mică în stil provensal

Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior Bucatarie in stil provensal- Design Interior

Proiectul a fost realizat pentru o familie de tineri, îndrăgostiți de suburbiile Franței și stilul arhitectural al zonei respective. Dimensiunile reduse ale spațiului și constrângerile arhitecturale au reprezentat provocări constructive.

Ne-am orientat către gama cromatică a rusticului francez caracteristic zonei meditareene: verde și nuanțele lemnului natur pentru mobilier și maron teracotă pentru finisajul pardoselii.

Mobilierul a fost realizat în linii clasice, fără a fi însă greoi, nuanța de verde de apă dându-i o notă de prospețime. Pentru a păstra spiritul antichizat provensal, am accesorizat fronturile cu profile și mânere din metal și ceramică pictată. Din rațiuni de spațiu am ales o masă de două persoane, cu posibilitatea de extindere. Proprietarilor le place să servească micul dejun și cina în bucătărie. Scaunele au culori diferite pentru a da un ton jucăuș amenajării.

Blatul de lucru și chiuveta, ambele din material termo rezistent, în tonuri de nisip, s-au încadrat cromatic în stilul ales. Electrocasnicele au, și ele, un aspect retro.

Pentru a nu aglomera vizual și pentru amplificarea senzației de spațiu, am optat pentru o faianță simplă, albă. Fereastra a fost accesorizată cu perdeluțe albe de in, cu model diafan, legate cu panglici supradimensionate ce imprimă un aer rustic și boem.

Am „condimentat” totul cu decorațiuni ce completează ambianța specifică stilului Provence.

Categorie
Design Interior Rezidențial