Camera din Grădină

Camera din Grădină Camera din Grădină Camera din Grădină Camera din Grădină Camera din Grădină

Camera unui copil reprezintă universul lui personal, locul în care se simte liber și protejat. Este spațiul în care se poate dezvolta într-un mod armonios, atunci când acesta este amenajat cu dragoste și pricepere. Pe lângă ingredientele de bază aplicate oricărei camere destinate celor mici, pe aceasta am imaginat-o ca fiind o grădină, o fâșie din copilăria petrecută la bunici.

Am vrut să introducem micul beneficiar al spațiului într-o poveste veselă, plină de culoare fără a îi îngrădi imaginația cu șabloane rigide. Fiind vorba de o fetiță, paleta cromatică este formată din combinații drăgălașe de alb, roz, verde crud, mici accente de mov, domolite cu grijă de un maron dulce.
Patul este din lemn de culoare albă și este prevăzut cu un cadru care poate fi accesorizat cu un baldachin sau, după cum am propus – frunze din material textil, menite să-i amintească de aerul din grădină. La capul patului am prevăzut o lampă de veghe în formă de măr.

Spațiile de depozitare pentru haine, jucării și cărți sunt generoase: rafturi pe latura opusă patului și cea de lângă ușa balconului, un dulap cu bară pentru umerașe și rafturi, coșuri de depozitare sub pat și o comodă cu sertare ce poate fi folosită și pe post de noptieră.

Pentru pereți am ales un tapet cu copăcei, pe care l-am aplicat pe doi pereți, pentru a nu plictisi și încărca prea tare încăperea, dar suficient cât să fie vizibil și să inducă senzația de tărâm al copilăriei. Lângă pat sunt pictate frunze și o tablă de desen în aceeași formă. În partea de jos, doi dintre pereți au fost accesorizați cu un gărduleț alb, care n-are doar rol decorativ ci pe el se pot atârna diverse găletușe sau coșuri care depoziteză jucării, cretă, creioane colorate. Tot destinată jocului este și măsuța albă rotundă împreună cu cele două scaune. Pentru părinți am prevăzut fotoliul alb și lampadarul, care vor face și mai plăcute poveștile de seară.

Finisajul pardoselei este realizat din parchet de lemn masiv iar ușa balconului a fost accesorizată cu o draperie din bumbac într-un imprimeu similar tapetului.

Categorie
Design Interior Rezidențial